USR propune organizarea referendumului „Fără funcționari în funcții publice” odată cu alegerile parlamentare

Uniunea Salvați România propune organizarea referendumului pentru modificarea Constituţiei, „Fără penali în funcţii publice”, odată cu alegerile parlamentare, programate în data de 6 decembrie 2020.

„Se împlinesc fix doi ani de zile de când inițiativa Fără Penali a ajuns în Parlament. Și tot astăzi se împlinesc fix doi ani de când inițiativa Fără Penali este blocată de PSD în Parlament. PSD-ul care se dezice de Dragnea și nu mai susține candidați penali își bate joc de un milion de oameni care au semnat pentru Fără Penali”, se afirmă într-un comunicat al USR.

Iniţial, formațiunea propusese organizarea referendumului „Fără penali în funcții publice” odată cu alegerile locale care se vor desfăşura în această săptămână.

Duminica viitoare am fi putut să mergem la urne să votăm pentru noi aleși locali, dar și pentru modificarea Constituției astfel încât penalii să nu mai ocupe funcții publice, astfel încât să nu mai existe un alt Liviu Dragnea în istoria României, dar PSD s-a opus”, se mai precizează în comunicat.

USR propune acum votarea iniţiativei pe 6 noiembrie în Senat şi organizarea acestui referendum odată cu alegerile naţionale din 6 decembrie.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!