Tăriceanu acuză: „Pelerinajele religioase sunt interzise, dar pelerinajele la vot sunt permise!”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că interzicerea pelerinajului de la Iași, cu ocazia sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva, este „o gravă încălcare a libertății religioase a românilor”.

Tăriceanu îi acuză pe Ludovic Orban și Klaus Iohannis că intervin în viața credincioșilor „în special a celor ortodocși”, dar permit „pelerinajele la vot”.

În prezent, porţile Catedralei Mitropolitane din Iași sunt deschise doar pentru cei care au domiciliul din buletin în oraş.

Astăzi ar fi trebuit să fie pelerinajul de la Iași cu ocazia Sfintei Cuvioase Parascheva. Guvernul Orban a hotărât, peste noapte, că anul acesta pelerinajul nu se ține. În opinia mea este o gravă încălcare a libertății religioase a românilor. Văd că a devenit o obișnuință ca Iohannis și Orban să intervină în viața credincioșilor, în special a celor ortodocși.

Nu pot să nu compar felul în care Guvernul PNL ia asemenea decizii și felul în care alte guverne își anunță credincioșii de anularea unor asemenea evenimente majore. Luați de exemplu cazul celui mai mare pelerinaj musulman, cel de la Mecca. Milioane de musulmani străbat mii de kilometri ca să ajungă acolo. Credeți că guvernul saudit le-a spus de pe azi pe mâine că pelerinajul nu se mai ține? Nu! Le-au spus cu luni de zile în avans tocmai pentru ca oamenii să știe. La fel este cazul pelerinajului hindus de pe malurile Gangelui.

Asta înseamnă respect pentru oameni, pentru credința lor. Asta înseamnă să-ți pese mai mult de ei decât de voturile lor. Nu uitați că de Paște dl Iohannis ne-a spus să stăm în case sau după sărbătorile pascale vor fi înmormântări! Pe scurt, Iohannis și Orban ne spun așa: pelerinajele religioase sunt interzise, dar pelerinajele la vot sunt permise!

Este anul în care nu sunt la Iași alături de credincioșii ortodocși, dar asta nu înseamnă că nu mă gândesc la ei. Fie ca Sfânta Cuvioasă Parascheva să ne ocrotească și să ne călăuzească în vremurile acestea grele!”, se arată în postarea liderului ALDE.

 

Sursa foto: ziaruldeiasi.ro

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!