Spectacole de teatru la Săptămâna teatrală – Ieri și Azi – Constanța Culturală

Primăria Municipiului Constanța, în colaborare cu Asociația Bulevardul Culturii, organizează în perioada 29 – 30 august în Piața Ovidiu – Constanța evenimentul teatral „Săptămâna teatrală – Ieri și Azi – Constanța Culturală”.

Proiectul, finanțat de Primăria Municipiului Constanța, va aduce în fața publicului spectacole de teatru pentru copii, spectacole de marionete, comedii savuroase precum și spectacole de teatru clasic împreună cu o caravană a personajelor din teatrul românesc: Coana Chirița, Nenea Iancu, Coana Mița Biciclista, Nae Ionescu și Păcală.

Constantin Cotimanis, Diana Dumitrescu, Paul Ipate, Paula Chirilă, Octavian Strunilă, Stelian Milu, Iulian Ilinca, George Constantinescu și multi alți actori români de succes vor face din Constanța, pentru două zile, un oraș cultural.          

Din programul teatral amintim: 

Sâmbătă, 29 august:

Ora 10.00 – Fetița cu părul de aur (spectacol pentru copii)

Ora 11.00 – Clovnii Veseli (spectacol pentru copii )

Ora 18.00 – Caravana Personajelor 

Ora 19.00 – Un bărbat și mai multe femei, cu Paula Chirilă și George Constantinescu 

Ora 20.30 – O noapte furtunoasă, cu Diana Dumitrescu, Silvana Ionescu, Iulian Ilinca, Ciprian Cojenel, Stelian Milu, Radu Micu, Tudor Pîrvu 

Duminică, 30 august:

Ora 10.00 – Lumea Poveștilor (spectacol pentru copii)

Ora 11.00 – Crina și păpușile vorbitoare (spectacol de ventrilogie)

Ora 18.00 – Caravana personajelor 

Ora 19.00 – Cum se face, cu Octavian Strunilă , Paul Ipate, Paula Chirilă, Alexandru Conovanu  

 Ora 20.30 – Old Love, cu Constantin Cotimanis, Paula Chirilă,  Iulia Dumitru, Adrian Păduraru.

Astfel, toți iubitorii de teatru, cultură și bun gust sunt invitaţi să participe la Săptămâna teatrală – Ieri și Azi – Constanța Culturală, pe 29 – 30 august, de la orele 10.00 -12.00 la spectacolele pentru copii și 18.00 – 22.00 pentru a urmări câteva din spectacolele de marcă ale teatrului universal, în Piața Ovidiu – Constanța.

Accesul la eveniment este gratuit și se va face în limita locurilor disponibile. 

Pentru eveniment vor fi implementate următoarele masuri:

       – Perimetrul de desfășurare a evenimentului va fi delimitat cu garduri de protecție, iar scaunele pentru spectatori vor fi amplasate la o distanță de 2 metri. Locurile disponibile sunt limitate.

        – Accesul publicului la eveniment se va face gratuit cu respectarea tuturor normelor privind distanțarea socială.

        – Accesul publicului la eveniment se face între orele 09.00 – 10.00, si 18.00 – 19.00  pe o intrare delimitate în Piața Ovidiu din Constanța : Intrarea A (Punct de reper Muzeul de Istorie).

        – La punctul de intrare, fiecărui spectator i se va măsura temperatura cu termometre non-contact și nu se va permite accesul persoanelor simptomatice care prezintă tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată, sau accesul celor care au temperatura mai mare de 37,3°C.

        – Fiecare spectator va primi o mască de protectie, valabilă pentru seara respectivă.

        – Prin participare, spectatorii își asumă responsabilitatea că vor urma îndrumările organizatorilor pentru a se putea bucura de eveniment în deplină siguranță.

        – Purtarea măștii este obligatorie.

        – Distanțarea socială este obligatorie.

        – Dezinfectarea mâinilor în spațiile special amenajate este obligatorie.

În ceea ce privește accesul artiștilor în backstage, acesta se va face pe intrări separate de ale spectatorilor. De asemenea, vor fi respectate toate măsurile privind triajul, completarea declarației pe propria răspundere pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu COVID-19, purtarea măștii, distanțarea socială și dezinfectarea mâinilor.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!