Șoferii de autobuz și tramvai din București vor purta uniformă

Șoferii mijloacelor de transport în comun din Capitală vor purta uniformă de la 1 iulie, după ce călătorii au sesizat faptul că unii șoferi veneau la muncă cu șlapi, maiou și pantaloni scurți.

Compania a cheltuit 3,7 milioane lei pentru noile uniforme care sunt formate din cămașă gri cu mânecă scurtă și costum de culoare închisă. Șoferii care vor refuza să le poarte nu vor avea voie să iasă pe traseu. 

Directorul STB a declarat că luat decizia după ce călătorii au sesizat faptul că unii şoferi veneau la muncă cu şlapi, maiou şi pantaloni scurţi.

Am luat această decizie ca urmare a multor reclamaţii, anumiţi conducători şi manipulanţi vehicule nu erau îmbrăcaţi adecvat, veneau cu şlapi, pantaloni scurţi, maiou. Noi avem prevăzut în regulamentul intern că nu au voie să vină îmbrăcaţi aşa. Atunci am hotărât, dacă tot erau achiziţionate acele costume, să fie şi purtate începând cu data de 1 iulie, ca să ajungă la toate autobazele şi depourile. Majoritatea au fost deja împărţite, din ce ştiu eu au fost date peste tot, dar nu am certitudinea că au ajuns chiar la toată lumea. Cine nu are uniforma, începând cu 1 iunie, nu intră pe traseu. Nu sunt amenzi, dar nu le va conveni din punct de vedere financiar să nu intre pe traseu. Dar să ştiţi că foarte mulţi o poartă de când au primit-o, de săptămâna trecută”, a explicat pentru HotNews.ro directorul STB, Hazem Kansou.

De cealaltă parte, sindicaliștii spun că ținutele sunt groase și incomode și că prioritatea STB ar trebui să fie cumpărarea de piese de schimb, nu de uniforme făcute în Turcia.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!