Ludovic Orban propune prelungirea stării de alertă pentru o perioadă de 30 de zile

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, în unanimitate, o hotărâre pentru prelungirea stării de alertă pe tot teritoriul ţării pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 17 iunie 2020.

Înaintea şedinţei de Guvern am avut şedinţa CNSU. Am adoptat în unanimitate următoarea hotărâre. Articolul 1. Se propune prelungirea stării de alertă pe tot teritoriul ţării pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 17 iunie 2020.Articolul 2. Măsurile de prevenire şi control a infecţiilor generate de SARS CoV 2 necesar a fi adoptate începând cu data de 17.06.2020 în contextul epidemiologic actual sunt prevăzute în anexă”, a spus Ludovic Orban în timpul şedinţei de Guvern.

Prim-ministrul a mai spus că faţă de situaţia existentă, a fost luată decizia de a face o nouă relaxare a restricţiilor, în conformitate cu decizia adoptată vineri.

Astfel, se va permite desfăşurarea activităţilor în mall-uri, cu excepţia cinematografelor, restaurantelor şi sălilor de jocuri, se va relua activitatea sălilor de fitness, se reia activitatea în after-school-uri şi grădiniţe pe perioada verii, precum şi reluarea jocurilor de noroc.

Orban a mai afirmat că se va permite şi reluarea oficierea slujbelor în biserici, dar cu respectarea unor reguli.

Propunerea formulată de CNSU e de a permite oficierea slujbelor şi în spaţii închise”, a precizat premierul.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!