Klaus Iohannis, despre moțiunea de cenzură: „Nu intru într-un joc populist ordinar făcut de PSD!”

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că PSD depune moțiune de cenzură pentru că se află într-un joc populist și vrea să arate că are mai mulți parlamentari, dar social-democrații nu vin cu niciun fel de soluții la actuala criză generată de pandemie.

În ce privește coaliții post-moțiune, haideți mai întâi să vedem moțiunea, pe urmă să vedem votul pe moțiune, pe urmă să facem consultări și cu certitudine nu vom avea guvern PSD”, a declarat șeful statului.

Vom urmări cu mare atenţie dacă trece sau nu (moțiunea de cenzură N.R.). Am avut situaţii când a trecut şi situaţii când nu a trecut. Eu nu îmi doresc să treacă moţiunea”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat despre moţiunea de cenzură.

Atunci când a fost înlăturat, din fericire, guvernul PSD, în toamna anului trecut, toată lumea a ştiut că avem și avem și astăzi un guvern minoritar câte trebuie să gestioneze afacerile publice până când se fac alegerile parlamentare. Dacă la început, toată lumea a înțeles că cineva trebuie să guverneze – și din fericire, este un guvern responsabil – după scurt timp, PSD a făcut o pasiune din a depune moţiuni de cenzură”, a subliniat președintele.

Șeful statului a continuat atacul asupra social-democraților: „Mai sunt puține luni până la alegeri. Pentru ce să depui moţiune de cenzură? Doar așa, să arăți că în continuare te opui bunului mers al treburilor publice? Probabil că de-asta vrea să convingă PSD, că se opune unui guvern care gestionează criza și care pregăteşte alegerile (…) Părerea mea e că această moţiune este neavenită politic. Dacă trece sau nu, vom şti atunci când se votează. Însă eu nu sunt dispus să intru într-un joc populist ordinar făcut de PSD doar ca să arate că are foarte mulţi parlamentari. Asta știm și noi, că din păcate, PSD-ul are foarte mulți parlamentari. Dar PSD nu a venit cu niciun fel de soluţii. PSD-ul vine cu tot felul de texte populiste, încearcă să dărâme guvernul și încearcă să prindă câteva voturi, probabil pentru alegeri. Ei nu au nicio soluţie şi nicio abordare serioasă. Însă, da, sunt ahtiaţi după putere şi ştim că ei suferă că nu mai sunt conectaţi la resursele bugetare. Da, asta știm. Dar dacă vor să depună moţiune pentru aşa ceva, pentru România nu e bine”, a conchis șeful statului.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că partidul pe care-l conduce va depune luni, 17 august, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!