În curând, șoferii pot prezenta asigurarea RCA şi în format electronic

Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat modificarea şi completarea normelor privind dovada încheierii asigurării RCA în cazul unui control, şoferii având acum dreptul de a arăta poliţiei poliţa şi contractul printate sau în format electronic.

Modificările şi completările aduse Normei nr. 20/2017 vor intra în vigoare în termen de trei zile de la data publicării acestora în Monitorul Oficial.

Potrivit modificărilor aprobate de ASF, în cazul controalelor efectuate de către autorităţile abilitate şoferii pot dovedi încheierea asigurării RCA prin:

  • poliţa de asigurare RCA şi contractul RCA emise de către asigurătorul RCA, pentru perioada de valabilitate înscrisă, prezentate pe suport hârtie sau în format electronic;
  • dovada asigurării de răspundere civilă a vehiculelor, eliberată de asigurătorii RCA din alte state, cu valabilitate pe teritoriul României şi numai pentru perioada menţionată în aceasta, sau poliţa de asigurare de frontieră pentru vehiculele înmatriculate/înregistrate în afara Spaţiului Economic European şi a Confederaţiei Elveţiene, prezentată pe suport de hârtie sau în format electronic.

​În plus, a fost introdusă o nouă prevedere care stabileşte că dovada încheierii asigurării RCA, în cazul controalelor efectuate de către autorităţile abilitate, o constituie şi informaţia rezultată din interogarea bazei de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României, prin care se certifică existenţa unui contract RCA valabil la data interogării.

Poliţia Română a informat, de asemenea, pe pagina de socializare, despre schimbarea normelor de către ASF.

Vă dăm o veste bună, în curând asigurarea va putea fi prezentată şi în format electronic.Modificările au fost aprobate şi urmează să intre în vigoare la 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial.”, se arată în postarea Poliţiei.

 

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!