In ciuda pandemiei, designerii romani au expus si anul acesta la Paris Fashion Week

In ciuda pandemiei, designerii romani au expus si anul acesta la Paris Fashion Week. Federatia Romana de Design si Accesorii a reusit sa organizeze, cu sprijinul Ministerului Economiei, Showroom Beautiful de la faimosul hotel Ritz, in perioada Saptamanii Modei la Paris. Douazeci de designeri romani si-au expus colectiile pentru a fi vazute de buy-erii din toate tarile, in speranta ca vor reusi sa exporte si anul acesta, chiar daca in cantitati mai mici.

Catalin Botezatu, Clara Rotescu, Cristian Samfira, Rhea Costa, Otilia Flonta au fost doar cativa dintre designerii cunoscuti care au muncit si si-au investit economiile si talentul in colectiile de anul acesta in speranta ca piesele lor vor ajunge in cat mai multe magazine din lume.

“Nu e perioada usoara pentru niciunul dintre noi, facem eforturi mari sa ne mentinem afacerile pe linia de plutire, sunt ani de munca investiti, avem raspunderea unor angajati, oamenii depind de noi si de mersul afecerii noastre, noi la randul nostru traim din asta, asa ca nu ne dam batuti, luptam cat putem si cum putem ca sa iesim la export, am adaptat preturile la vremurile in care traim, facem piese frumoase si vandabile. E o perioada in care doar perseverenta te tine in viata, noi suntem luptatori, nu ne dam batuti cu una cu doua”, a declarat Clara Rotescu, initiatorul acestui proiect.

Daca in anii trecuti designerii romani aveau si un eveniment la Ambasada Romaniei la Paris unde isi prezentau colectiile, anul acesta au renuntat si doar au expus in cadrul targului. Catalin Botezatu s-a adaptat la piata si a scos o linie de piese cu preturi accesibile, pornind de la 40 de euro.

“E casa noastra Parisul de doua ori pe an, e ceva ce ne tine in viata – profesional, noi traim pentru meseria asta, pare greu de inteles poate, dar chiar respiram sa facem moda. Prezenta la Paris ne-a dat o stare de bine, chiar daca depasim o perioada critica, si o spun fara niciun fel de retineri, e greu sa ai vanzari in vremuri ca acestea. Eu m-am adaptat, am scos piese frumoase, lucrate minutios dar la preturi mai mult decat decente. Sansa noastra sa supravietuim e sa iesim la export cat de mult putem. Am purtat masti, am evitat aglomeratia, am respectat cu sfintenie toate normele impuse, eu sunt si in gradul de risc, asa ca nu m-am jucat cu sanatatea mea. Invatam sa ne facem treaba si sa avem si grija de noi. De aceea nici nu am facut prezentari cum faceam an de an” a declarat Catalin Botezatu.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!