Eugen Tomac: „PMP votează Guvernul Cîțu”

Partidul Mişcarea Populară va vota învestirea Guvernului Cîţu a declarat, marţi, preşedintele PMP, Eugen Tomac.

La ieşirea de la negocierile cu premierul desemnat, Florin Cîţu, şi cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, prim-ministrul interimar, liderul PMP a declarat „Partidul Mişcarea Populară este un partid responsabil, un partid serios şi le-am transmis atât premierului desemnat, cât şi domnului preşedinte Ludovic Orban că PMP-ul votează Guvernul Cîţu. Noi am votat şi atunci când PNL-ul nu a dorit să votăm Cabinetul pe care l-a prezentat în Parlament şi acum când sperăm să existe premize pentru a da ţării un guvern stabil. România are nevoie astăzi de un guvern stabil. Ne menţinem punctul de vedere că este dificil şi riscant să adâncim această criză politică”.

Tomac a precizat că anticipatele nu sunt o soluţie la ora actuală.

Uitaţi-vă ce se întâmplă în Europa, pe lângă criza coronavirus, ne mai paşte încă o criză, criza migranţilor, de care România nu este ferită, şi cred că este nevoie de foarte multă responsabilitate. Deci, mesajul nostru este de a da ţării un guvern cât mai rapid şi vom face ceea ce este important. Noi suntem şi la bine, şi la greu alături în acest proiect extrem de important”, a afirmat Eugen Tomac.

Esenţial era ca premierul Cîţu să se prezinte cu un Cabinet, aşa cum am spus, format din miniştri proveniţi din PMP, USR şi PNL, am înţeles abordarea pe care o are PNL-ul, am susţinut Guvenul Orban anul trecut, nu avem o problemă să dăm un vot de învestire pentru Guvernul Cîţu în ziua în care se va stabili acest vot. (…) Cerinţa cea mai mare a PMP este stabilitatea ţării, deci dăm acest vot, în primul rând, pentru că ne dorim ca România să aibă un Guvern stabil într-un timp cât mai scurt”, a mai declarat preşedintele PMP.

Marți au început audierile miniştrilor propuşi pentru Guvernul Florin Cîţu care vor dura trei zile. Votul de învestitură ar putea avea loc luni.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!